בקשה לביטול דוח תנועה הינה בקשה המוגשת לאגף התנועה משטרת ישראל במטרה לשכנע את הגורם המוסמך לבטל את הדוח ואת הסנקציות הכרוכות בו (מחיקת נקודות תעבורה וביטל הקנס כספי). ישנם מספר הליכים שונים המכונים על ידי הנהגים כבקשה לביטול דוח תנועה, אולם, המסלול המשפטי הרלוונטי למונח זה הינו הגשת בקשה להמרה לאזהרה.
חשוב להבהיר בהקשר זה כי תנאיי הסף שנקבעו על ידי אגף התנועה בבקשה להמרה לאזהרה הינם כללים נוקשים במיוחד שהמשטרה אינה סוטה מהם. המשמעות המשפטית הינה שבקשה לביטול דוח תנועה שתוגש על ידי נהג שאינו עומד בתנאים האמורים צפויה להידחות על הסף.
כפי שיוסבר להלן, בקשה לביטול דוח תנועה, צריכה להיות מנומקת, ברורה ומשכנעת כך שהגורם הרלוונטי שיבדוק אותה ייעתר לה ויורה על ביטול הדוח והמרתו לאזהרה. פרק הזמנים להגשת בקשה לביטול דוח תנועה אינו ארוך ויש לשים לב לזמן הקבוע בחוק לצורך הגשתה.
בקשה לביטול דוח שתוגש ללא נימוק וללא עמידה בתנאים צפויה להידחות על ידי המשטרה. המשמעות המעשית של דחיית הבקשה הינה ספיגת העונש שקבוע לצד דוח התנועה (הנקודות והקנס הכספי). לכן, בטרם הגשת בקשה לביטול דוח תנועה מומלץ לנהג לוודא כי הוא אכן עומד בתנאים הסף שנקבעו על ידי המשטרה.
המרה לאזהרה דוח תנועה
המרה לאזהרה דוח תנועה מתאפשרת כאשר הנהג עומד בקריטריונים הקבועים בחוק ובידיו נימוקים משכנעים להמיר את הדוח שנרשם לו באזהרה. לעיתים, משיקולים כאלה ואחרים, לא מומלץ להגיש את הבקשה להמרה לאזהרה ויש להיוועץ עם עורך דין תעבורה המתמחה בתחום.
בקשת המרה לאזהרה דוח תנועה תוגש למשטרת ישראל אגף התנועה באמצעות בקשה מנומקת אשר יכולה להישלח בדואר רשום לכתובת המצוינת על גבי הדוח או באופן מקוון באתר מרכז פניות נהגים של משטרת ישראל.
כפי שנראה בהמשך המאמר, בקשה לביטול דוח תנועה והמרתו לאזהרה תעשה בתוך 30 ימים ממועד קבלת הדוח ולא 90 ימים כפי שנהוג לחשוב. המרת הדוח לאזהרה הינה החריג לכלל. דהיינו, ביטול הדוח יתאפשר רק לאחר שנבדק ונמצא כי הנהג עונה לקריטריונים הקבועים בתקנות וניתן להתחשב בו ולהמיר את הדוח לאזהרה.
היות ולאגף התנועה משטרת ישראל שיקול דעת אם להמיר את הדוח לאזהרה ולבטלו, מומלץ לפנות בבקשה מנומקת באמצעות עורך דין תעבורה על מנת שניתן יהיה לוודא כי הבקשה תתקבל והדוח יבוטל.
בקשה להמרת דוח תנועה באזהרה
חשוב לדעת שלא כל דו"ח ניתן להמיר באזהרה. על מנת שתוכלו לבקש המרה, עליכם לעמוד במספר קריטריונים, ביניהם ותק נהיגה נקי מעבירות קודמות, חומרת העבירה שבוצעה ומידת הסיכון שהיוותה. בנוסף, הבעת חרטה כנה והודאה בטעות יכולות להשפיע על החלטת הרשויות.
הגשת בקשה להמרת דו"ח תנועה באזהרה דורשת ידע והבנה של ההליך הבירוקרטי. חשוב להקפיד על ניסוח נכון של הבקשה, צירוף כל המסמכים הרלוונטיים ופעולה במסגרת הזמן הקצובה. ייעוץ משפטי מעורך דין מומחה בתחום התעבורה יכול להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה של בקשתכם. זכרו, פנייה מקצועית יכולה לעשות את כל ההבדל!
בקשה להישפט דוח תנועה
בקשה להישפט דוח תנועה תוגש במקרה בו לא ניתן להמיר את דוח התנועה לאזהרה ולבטלו. במקרים מסוימים כאשר לנהג עבר תעבורתי או ותק רישיונו אינו מספיק לא ניתן להגיש בקשה לביטול דוח תנועה. לנהג אשר אין ביכולתו להגיש בקשה להמרת הדוח לאזהרה, קיימת האפשרות להגיש בקשה להישפט דוח תנועה ובמסגרת דיון משפטי להתמודד עם הדוח.
בקשה להישפט דוח תנועה תוגש בתוך 90 ימים ממועד רישום הדוח ועל הנהג יהיה להתייצב בבית משפט לתעבורה במועד שיקבע לו על ידי משטרת ישראל. חשוב לשים לב כי במסגרת בקשה לביטול דוח תנועה המרה לאזהרה, על הנהג לקחת אחריות על ביצוע העבירה כחלק מהדרישות לקבלת הבקשה.
ככל ובקשתו של הנהג תדחה, עלול הוא לחבל לעצמו ביכולת להתמודד עם הדוח במסגרת בקשה להישפט דוח תנועה שכן לאחר הודאה בעבירה, הוא לא יוכל להגיש ערעור על דוח תנועה ולטעון כי לא ביצע את העבירה.
מסיבה זו, כאשר מעוניינים להגיש בקשה להמרת הדוח לאזהרה, יש להיוועץ קודם לכן עם עורך דין תעבורה המתמחה בתחום זה על מנת שניתן יהיה לוודא כי הבקשה מוגשת כנדרש ולא תעמיד בסכנה לאחר מכן את הנהג.
עילות לביטול דוח תנועה
ישנן מספר עילות לביטול דוח תנועה בהקשר להמרת הדוח לאזהרה. מעבר לנימוקים לביטול הדוח אשר יש לציין בפני הגורם הממונה על בדיקת הבקשה, יש לבדוק ולוודא כי הנהג עומד במספר קריטריונים בסיסים.
- ותק נהיגה – בעבירות קלות כגון נסיעה במהירות מופרזת ברף הנמוך, אי ציות לתמרור עצור וכו' נדרש ותק נהיגה מינימלי של לפחות 5 שנים טרם הגשת הבקשה לביטול הדוח. בעבירות חמורות יותר כגון אי ציות לאור אדום, שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה וכו' נדרש ותק נהיגה של לפחות 10 שנים קודם הגשת הבקשה.
- ותק נהיגה נקי ללא עבירות תנועה – בהמשך לנאמר קודם לכן, נדרש כי ותק הנהיגה של הנהג יהיה נקי ללא כל עבירות תנועה. נהג אשר ביצע עבירות תנועה לא יוכל להגיש בקשה להמרת הדוח לאזהרה.
- עמידה בקריטריונים שהציב אגף התנועה – ישנן עבירות אשר לא ניתן להמיר לאזהרה. עבירות חמורות מסוג הזמנה לדין כגון נהיגה במהירות מופרזת ברף הגבוה, נהיגה בשכרות וכו' לא ניתן כלל להגיש בגינן בקשה להמרה לאזהרה.
הסבת דוח תנועה
הסבת דוח תנועה תתאפשר רק כאשר נהג אחר החזיק ברכב במועד ביצוע העבירה ומסר תצהיר ערוך כדין על כך. הסבת דוח תנועה הינה למעשה פעולה המעבירה את דוח התנועה משמו של בעל הרכב לשמו של הנהג אשר החזיק ברכב במועד הנקוד בדוח.
בקשה לביטול דוח תנועה תתאפשר גם לאחר הסבת הדוח על שם צד ג' ככל וזה יעמוד בתנאים הקבועים בתקנות בהקשר לנאמר במאמר זה. יש לשים לב כי 30 הימים הקבועים בחוק להגשת בקשה להמרת הדוח לאזהרה יחלו עם מועד הסבת הדוח לצד ג'.
יש לציין ולחדד כי הסבת דוח תנועה על שם אדם אחר אשר הצהיר כי החזיק ברכב במועד ביצוע העבירה אינה תחליף להגשת בקשה לביטול הדוח. הסבת דוח על שם נהג אחר תעשה רק כאשר נהג אחר החזיק ברכב במועד ביצוע העבירה בעוד בקשה לביטול דוח תנועה ניתן להגיש בגין כל דוח כולל דוח שהוסב על צד ג' בכפוף לעמידה בקריטריונים השונים.
הסבת דוח תנועה של תאגיד
הסבת דוח תנועה של תאגיד הינה פעולה משפטית נפוצה בימנו נוכח מצלמות התנועה המוצבות בדרכים. דוח תנועה הנרשם על תאגיד נושא לצדו קנס כספי כפול 4 מהקנס המקורי הקבוע לצדו. לדוגמא, תאגיד אשר יירשם לו דוח תנועה בגין שימוש בטלפון נייד בזמן נסיעה גובה הקנס יהיה 4,000 ₪ ולא 1,000 ₪.
הטלת קנס גבוה על תאגיד בהקשר זה משקפת את רצון המחוקק להשפיע על התאגיד לחשוף את זהות הנהג אשר החזיק ברכב ולא לאפשר לו לחמוק מנשיאת עונשו. הסבת דוח תנועה של תאגיד על שם הנהג אשר החזיק ברכב במועד ביצוע העבירה אפשרית בכפוף להצהרת הנהג כי אכן החזיק ברכב במועד ביצוע העבירה.
לאחר הסבת הדוח על שמו של הנהג וכלל והנהג עומד בתנאים הקבועים בחוק להגשת בקשה לביטול דוח תנועה, רשאי הוא לפנות בבקשה מנומקת למשטרת ישראל לביטול הדוח והמרתו לאזהרה. גם כאן בדומה לדברים שנרשמו לעיל יש להגיש את הבקשה בצירוף כל הנימוקים הרלוונטיים ורצוי באמצעות עורך דין תעבורה המתמחה ובקיא בתחום זה.
בקשה לביטול דוח משטרת ישראל
קיבלתם דו"ח תנועה? תחושת התסכול והעלבון מוכרת. בין אם מדובר בדו"ח חניה, עבירת מהירות או כל עבירה אחרת, חשוב לדעת שביטול הדו"ח הוא בהחלט אופציה ריאלית. על ידי נקיטת הצעדים הנכונים ופעולה בזמן, תוכלו לחסוך לעצמכם קנסות מיותרים, נקודות חובה ברישיון ואף פסילת רישיון נהיגה.
שלב 1: הגשת בקשה לביטול דו"ח
אל תתנו לדו"ח להלחיץ אתכם! הצעד הראשון בדרך לביטולו הוא הגשת בקשה מסודרת למשטרת ישראל. זכרו, הזמן פועל לרעתכם – עליכם להגיש את הבקשה תוך 30 יום מיום קבלת הדו"ח. בבקשה, פרטו את פרטי הדו"ח, נסיבות המקרה וצרפו כל מסמך רלוונטי התומך בטענותיכם. צילום הדו"ח, תמונות מזירת האירוע, ואף עדויות – כל אלו יכולים לחזק את בקשתכם. הגישו את הבקשה באופן מקוון דרך אתר משטרת ישראל או בדואר רשום, ושמרו עותק של הבקשה ואישור המסירה.
שלב 2: ערעור על החלטת המשטרה
לאחר הגשת הבקשה, משטרת ישראל תבחן את טענותיכם. ייתכן ותקבלו תשובה חיובית והדו"ח יבוטל. אך במידה ובקשתכם נדחתה, אל תרימו ידיים! עומדת בפניכם האפשרות לערער על ההחלטה. הגישו בקשה להישפט בבית המשפט לתעבורה תוך 30 יום מיום קבלת הודעת הדחייה. בבית המשפט תוכלו להציג את טענותיכם בפני שופט, ואף להסתייע בעורך דין מומחה בדיני תעבורה.